Ajust pàgina

Tremp


Pirineus


Alt Pirineu, Pallars Jussà, Lleida

INICI

Tornar al Pallars Jussà


Totes les fotografíes de Tremp


Tremp


Torre de l'antiga muralla


Basílica de la Mare de Deu de Valldeflors


Passeig


Totes les fotografíes de TrempLocalització i dades demogràfiques

Etimologia
Trimplo

Gentilici

Trempolí, trempolina

Agermanat

Saint-Affrique (França)


Data de visita:        20 de Novembre de 2011


Els límits de Tremp son complexos, per una banda, el poble de Trem queda totalment envoltat per el municipi de Talarn, per laltra banda, tremp està repartit en 5 zones geogràfiques, una englobada dins del municipi de El Pont de Suert, la segona ocupant tota la zona oest del Pallars Jussà entre Sant Esteve de la Sarga i El Pont de Suert amb Puente de Montañana, Arén i Sopeira a lAragó a loest i la Conca de Dalt, Salàs De Pallars i Talarn a lOest, la tercera entre Talarn, al Nord i a lEst i Castell de Mur al Sud i a lOest, la quarta entre Talarn al Nord i a lOest, Isona i Conca Dellà al Nord i a lEst i Gavet de la Conca al Sud i la quinta, com hem dit, totalment envoltada per el municipi de Talarn.
Tremp és el municipi més extens de Catalunya i presenta una ciutat i 29 nuclis de població que en depenen administrativament.

Nuclis agregats:Vilamitjana, Acadèmia General Bàsica de Suboficials, Aulàs, El Castellet, Casternet de les Olles, Castissent, Claramunt, Claret , Eroles, Escarlà, Espills, Espluga de Serra, Espluga Freda, Fígols, Gurp, Els Masos de Tamúrcia, Orrit, Palau de Noguera, Puigcercós, Puigverd, Sant Adrià, Santa Engràcia, Sapeira , Suterranya, Tendrui, Tercui, Torogó, Llastarri, La Torre de Tamúrcia.


Història

El municipi de Tremp, capital del Pallars Jussà, tenia un terme històric de 8,31 Km2, conjuntament amb Claret. El 1959 hom li afegí 1,98 Km2 del municipi de Talarn ( barris de les Adoberíes, de la Pedrera i del cementiri ). Tremp ha passat a tenir-ne 303,97 Km2 amb la fusió dels municipis de Sapeira (1970), Espluga de Serra (1970), Gurp de la Conca ( 1970), Fígols de la Conca (1970), Vilamitjana (1972), Palau (1972) i Suterranya (1973); ha esdevingut el municipi més gran de Catalunya.


Comentaris

Malgrat la gran extensió d'aquest terme municipal, només el travessen tres carreteres oficials. Ara bé, per comunicar tots els nuclis de població que conformen el municipi, hi ha una complexa xarxa de pistes rurals asfaltades -autèntiques carreteres la major part- que arriba pràcticament a tots els racons del terme municipal de Tremp.


Vivències, curiositats i llegendes

Hi varem dinar i sopar, ja te l'aparença de ciutat petita on hi ha una mica de tot.

Tremp bona vila i mala gent.


Entorn

Creu de Terme

Casal Manyanet

El pont de Sant Jaume

La Terreta

Fira del Codony


Links d'interés
Per contactar amb nosaltres podeu enviar un  correu electrònic a municipiscatalans@gmail.com o a contacte@municipiscatalans.com

Ens podeu seguir al web http://www.municipiscatalans.com Al bloc http://www.bloc.municipiscatalans.com A Facebook: https://www.facebook.com/municipiscatalans, a Twitter: https://twitter.com/municatalans i a Instagram: https://www.instagram.com/municipis_catalans_/

Pàgina no oficial dedicada al municipi. Aquesta pàgina ha estat realitzada com a fitxa informativa per a gaudi propi i sense cap mena d'ànim de lucre.

Informació extreta de http://www.ajuntamentdetremp.cat/; http://ca.wikipedia.org;  http://www.enciclopedia.cat i altres webs i blogs daccés públic.

Data de visita: 20/11/2011 Data de publicació: 22/08/2014 Data de revisió: 18/06/2020