Ajust pàgina

La Pobla de Segur


Pirineus


Alt Pirineu, Pallars Jussà, Lleida


PÀGINA D'


Pàgina del Pallars Jussà


Àlbum de fotografies


La Pobla de Segur


Zona antiga - Plaça de la Pedrera


Vista de La Pobla


Ajuntament (Casa Mauri)


Carretera i església.


Àlbum de fotografiesLocalització i dades demogràfiques

Etimologia
Segodunum, spelunca de Sequni.

Gentilici

Pobletà, Pobletana o Poblatà, poblatana.

Agermanat amb

Le Fousseret (França)

Altitud

524 metres

Població

3.073 habitants (2013)

Superfície

32,8 Km2

Densitat

93,6 habitants / Km2


Data de visita: 19 de Novembre de 2011Limita al Nord-Oest amb Senterada, al Nord amb Gerri de la Sal (Pallars Sobirà), a l'Est i a l'Oest amb la Conca de Dalt i al Sud amb Salàs de Pallars.

El terme municipal inclou els pobles i despoblats de Gramuntill, Montsor, Puimanyons i Sant Joan de Vinyafrescal, a més de la Pobla de Segur.


Història

Lorigen de la Pobla  data cap a la segona meitat del segle XII. El cens de 1380 assigna a la Pobla 12 focs i 6 al veí llogarret del Pui de Segur, vinculat als orígens de la Pobla.

La Pobla de Segur es fa present en les conteses de la Guerra dels Segadors (1640 1653) i de Successió (1704 1713), si bé ambdós conflictes no li reportaren altra cosa que grans perjudicis.

A principis de segle XX la importància recau en les obres hidroelèctriques a partir de 1911. Al 1920 sestrena la central del Vernadot.

El 13 de Novembre de 1951 arriba el ferrocarril a la Pobla símbol dun gran creixement i oberta dinfraestructures al municipi i tot el Pirineu.


Comentaris

Potser es a La Pobla on ja es veu un poble Pirinenc a la seva part antiga.

Vivències i Curiositats

Segona població mes important de la comarca.

Final de la línia de tren projectada en el seu moment per arribar a França.

Varem anar a loficina de turisme el dissabte aviadet i estava tancat, des de lAjuntament varen trucar a la noia que sen cuida que, al cap duna estona va venir a atendrens.


Entorn

El pantà de Sant Antoni.

Confluència dels rius Noguera Pallaresa i Flamisell, aquest últim parteix la vila en dos.

Destaca el conjunt modernista de la casa Mauri, ara ocupat per lajuntament, lantic molí doli de La Pobla i loficina de turisme. Tot lentorn està enjardinat.

Ermita de Sant Miquel del Pui.

Casa Mauri.

Molí d'oli de Sant Josep.

Museu dels Raiers.

El casc antic.

Comú de Particulars i antic molí de farina.


Adjunts i Links d interés

Fulletó turístic.Per contactar amb nosaltres podeu enviar un  correu electrònic a municipiscatalans@gmail.com o a contacte@municipiscatalans.com

Ens podeu seguir al web http://www.municipiscatalans.com Al bloc http://www.bloc.municipiscatalans.com A Facebook: https://www.facebook.com/municipiscatalans, a Twitter: https://twitter.com/municatalans i a Instagram: https://www.instagram.com/municipis_catalans_/

Pàgina no oficial dedicada al municipi. Aquesta pàgina ha estat realitzada com a fitxa informativa per a gaudi propi i sense cap mena d'ànim de lucre.

Informació extreta de http://www.pobladesegur.cat/; http://ca.wikipedia.org;  http://www.enciclopedia.cat i altres webs i blogs daccés públic.

Data de visita: 19/11/2011 Data de publicació: 08/06/2014 Data de revisió: 15/06/2020