Comarques de Girona

COMARQUES DE GIRONA


Situat al Nord Est de Catalunya destaquen les singulars platges i cales de la Costa Brava que es troben per tota la part marítima i on hi trobem ciutats de nom internacional com Tossa de Mar, Cadaqués y Portlligat.


Els paisatges de la costa s'alternen amb els parcs naturals dels Aiguamolls de L'Empordà, el Cap de Creus y la Zona Volcànica de la Garrotxa. Limita al nord amb  els Pirineus, on es pot practicar l'esport de muntanya amb estacions d’esquí que promouen el turisme de neu.


Les Ruïnes Gregues d’Empúries es el mes important conjunt arqueològic grec que podem trobar a Espanya. Els jaciments  arqueològics d’Empúries es troben sobre el golf de Roses, a L'Escala. Es troba a una planura enfonsada per on passen els rius Ter i Fluvià. Realment hi ha tres nuclis diferenciats  Palaiápolis, Neápolis y Ciutat romana.


Hi trobem també els tres museus  mes representatius de l'obra de Salvador Dalí: la Casa-Museu de Portlligat, el Castell de Púbol y el Teatre-Museu Dalí de Figueres.


Podem també destacar el conjunt monumental de varies poblacions començant per la pròpia capital, Girona.


De la gastronomia, destaquen els productes de l'hort de l’Empordà y els marítims com la gamba de Palamós i  per la fama internacional dels seus restaurants com El Bulli.


Inclou les comarques a l'entorn de la ciutat de Girona: el Gironès, la Selva, el Pla de l'Estany, la Garrotxa, el Ripollès, l'Alt Empordà i el Baix Empordà.


Les poblacions més importants són Girona, Olot i Figueres, seguides de Sant Feliu de Guíxols, Blanes, la Bisbal d'Empordà, Palafrugell, Banyoles i Ripoll. L'economia és molt diversificada: agricultura, ramaderia, indústria, serveis (administratius, turístics de platja, turístics culturals, logístics), etc.


Informació extreta de http://www.casaspain.com/;   http://ca.wikipedia.org/