Baix Llobregat
Mapa de Catalunya

MunicipisCatalans.com 

BAIX LLOBREGAT

Mapa Baix Llobregat

La comarca del Baix Llobregat és un territori de tipus mediterrani que va des de la desembocadura del riu Llobregat fins a la muntanya de Montserrat, on es troben els relleus més importants de la comarca, per sobre dels 1000 metres.

És una comarca singular per la seva diversitat de paisatges. Els seus 486,10 km2 inclouen gairebé tots els elements dels paisatges mediterranis: màquies de gàrric i margalló sobre roques calcàries, alzinars amb roures a Collserola i Montserrat, comunitats de ribera prop dels cursos d'aigua permanents, garrigues i brolles sota pinedes i zones d'aiguamolls i maresmes al delta de gran significació ecològica.

Integrat per 30 municipis, els límits administratius del Baix Llobregat el separen del Vallès Occidental al nord-est, el Barcelonès al sud-est, el Bages al nord-oest, l'Anoia i l'Alt Penedés a l'oest i el Garraf al sud-oest.

És un potent motor industrial del país i encara conserva part del seu passat eminentment agrícola, quan era la primera zona agrícola i ramadera catalana. 

Una envejable ubicació geogràfica situa el Baix Llobregat a poc més de 15 minuts del centre de Barcelona. Amb l’aeroport al seu territori, la completa xarxa de comunicacions -tant per ferrocarril com per carretera- i la gran diversitat d’equipaments i d’activitats que ofereix, fan del turisme una de les seves millors armes.

Mar, riu i muntanya defineixen el territori. Als més de 15 km d’extenses platges de què disposa, s’afegeixen les serralades del Garraf, l’Ordal, Collserola i la majestuosa muntanya de Montserrat, idònies per al senderisme i les activitats a la natura; i el riu, en el seu tram final, origina el delta del Llobregat, d’incalculable valor i riquesa ecològica.

El Modernisme, emblema comarcal, està representat per l’església que Antoni Gaudí construí a la colònia Güell. Els punts d’interès són variats i abundants: des de termes romanes fins a palaus del XIX, d’espectaculars coves a colònies tèxtils. Una rica gastronomia basada en producte autòctons amb denominació d’origen, manifestacions culturals i festes tradicionals (algunes d’interès nacional), així com una infraestructura turística de qualitat, converteixen el Baix Llobregat en comarca de caràcter i marcada personalitat.

El poblament humà de la comarca ve de molt antic, s'inicia al paleolític i es troben vestigis de les diferents etapes de la història de la humanitat fins a arribar als nostres dies. En molts pobles de la comarca hi trobem restes i testimonis d'un passat més o menys llunyà.


El Parc Arqueològic Mines de Gavà (3400-2360 aC) constitueix un dels llocs més atractius de la comarca per apropar-se al neolític. Però de jaciments d'aquella època de la història n'han aparegut a diferents llocs del Baix Llobregat, com és el cas de l'important jaciment de mamuts trobat a Viladecans.

Hi trobem els següents municipis. Abrera, Begues, Castelldefels, Castellví de Rosanes, Cervelló, Collbató, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat,   El Prat de Llobregat, Esparreguera, Esplugues,  Gavà, Martorell, Molins de rei,  Olesa de Montserrat, Pallejà, La Palma de Cervellò,  El Papiol, Santa Coloma de Cervelló, Sant Andreu de la Barca,  Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Esteve Sesrovires, Sant Feliu de Llobregat que n'es la capital, Sant Joan Despi, Sant Just Desvern,  Sant Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat,  Vallirana i Viladecans.


Informació extreta de http://turisme.elbaixllobregat.cat/, http://www.turismedia.com/, http://ca.wikipedia.org/.
Video del Baix Llobregat de la sèrie de TV3 "Catalunya des de l'aire".
Gentilici ........:Llobregatenc, Llobregatenca🔰     🔰      Punxeu aquí sota, sobre el municipi desitjat, per veure el resum que hem fet       🔰     🔰

Abrera
Cervelló
El Papiol
Gavà
Olesa de Montserrat
Sant Climent de Llobregat
Sant Just Desvern
Vallirana
Begues
Collbató
El Prat de Llobregat
La Palma de Cervelló
Pallejà
Sant Esteve Sesrovires
Sant Vicenç dels Horts
Viladecans
Castelldefels
Corbera de Llobregat
Esparreguera
Martorell
Sant Andreu de la Barca
Sant Feliu de Llobregat
Santa Coloma de Cervelló
Castellví de Rosanes
Cornellà de Llobregat
Esplugues de Llobregat
Molins de Rei
Sant Boi de Llobregat
Sant Joan Despí
Torrelles de Llobregat
Aquesta web fa servir galetes, aquí trobaràs la nostre política de galetes Si continues navegant estàs acceptant-la
Política de cookies +